Karma hledá, karma najde.

03 července


Už dlouho jsem chtěla napsat nějaký článek na téma karma a konečně mám kam psát. Někomu to možná může přijít jako hloupost, ale já na karmu věřím. Věřím, že když jsou lidé zlí, tak se jim to jednou vrátí.

Na začátek bych chtěla přidat takový vtipný příběh, ale zároveň se vztahuje k tématu. Vracím se do doby mého maturitního plesu, kde jsme tančili předtančení v párech. Znáte to, takové to dohadování, s kým půjdete a s kým budete tančit. Tak jsem se domluvila s kamarádem, že budeme vystupovat spolu. Ale ejhle! Samozřejmě, když se ho zeptalo ještě pár holek, nemohl se rozhodnout, s kterou půjde, i když já se ho zeptala první. A tak si vybral jinou. Byla jsem naštvaná, a dost. Když už jsme se dohodli, tak to takhle rušit. Ale víte co? Ten kamarád si asi týden před plesem zlomil nohu. Karma? Já myslím že jo. Nakonec jsem tančila s jiným spolužákem a dopadlo to suprově. To byl jen takový příběh k nadlehčení, ale teď bych to chtěla pojmout trochu vážně.

Lidé se občas chovají fakt ošklivě. Vidím to. Všude. Bohužel i v rodině. Nevím v čem je smysl ubližovat druhým, když prostě víte, že vám by se to taky nelíbilo. Mrzí mě, že pak trpí lidé, kteří by pro druhé udělali první poslední. Mrzí mě, že lidé jsou tak nevychovaní a odporní. Ale co už, s tím nic nenaděláme. Nepřevychováme je a je jen na jejich vlastním svědomí, jak se zachovají.

Veřím, že ti, co se takto chovají, tak se jim to jednou vrátí. Přece to nemůže být jen tak, každý si musí zlé činy odpykat. Věřím, že jednou uvidí tu druhou stranu věci a sami pocítí tu bolest, samotu a slzy. Věřím v karmu. Karma hledá, karma najde. Ať už to bude trvat den, měsíc či rok. Karma má svůj čas a vybere si nejlepší chvíli.

A co vy? Věříte na karmu? Věříte, že lidé co způsobují utrpení druhých, také jednou dostanou, co zaslouží? Určitě mi napište vaše názory. Budu moc ráda.

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Ahoj, v prvom rade by som chcela napísať, že som strašne rada, že si si založila tento blog a že budem môcť čítať tvoje články :) Tento je veľmi vydarený a vybrala si si tiež skvelú tému. Pri čítaní toho príbehu z maturitného plesu som si myslela, že tomu chalanovi, ktorý sa ti sľúbil, neskôr oznámila tá jeho baba, že nakoniec ide s niekým iným ale záver ma teda celkom prekvapil :D Každopádne, mal, čo si zaslúžil. Verím, že všetko pozitívne čo vypustíme do sveta sa nám vráti, rovnako tak aj všetko negatívne. Preto zdieľam tvoj názor, ľudia by si nemali ubližovať, ponižovať sa navzájom... veď to predsa k ničomu nevedie. Dobré skutky väčšinou nič nestoja a koniec koncov majú na ľudí neporovnateľne lepší vplyv a vďaka tomu je to sveta lepšie miesto. Treba šíriť dobro, lebo vo svete plnom hlupákov tu dosť chýba :/

    Mary, bubblegum-bitch.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, hrozně mě tvůj komentář potěšil ♥ Joo, to máš pravdu :D Jako nepřála jsem mu zlomenou nohu, ale zasloužil si to :D Přesně tak, je to škoda, když se takto lidé chovají :(

      Vymazat
  2. Nojo to je pravda a proč hodní lidé většinou trpí. Já už si ani nepamatuji jak jsem se chovala jako mladší, ale do teď mě potkalo dost špatných věcí a nemohu pochopit proč zrovna mě... I když za jednu pitomou hloupost mohu a to mě už dost potřestalo, ale nadále jsem nešťastná.
    Jinak napsala jsi to skvěle. A takhle jsem nikdy nepřemýšlela. Ale něco na to může být pravda a špatné lidi to potřestá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, já v poslední době, taky zažila spoustu špatných věcí, ale to je život .. :( je škoda, že hodným lidem se tohle děje. Děkuji moc za pochvalu :)

      Vymazat
  3. Tiež by som chcela napísať, že som rada, že si si založila blog ♥ Prajem ti veľa šťastia a určite sem ešte zavítam :) A teraz k článku. Zvolila si si veľmi zaujímavú tému. Verím, že všetko sa raz niekomu vráti - aj to dobre a aj to zlé. Je neľudské keď si ľudia navzájom ubližujú... mali by sme si pomáhať a podporovať sa... :)

    Paige • styleverse.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Když jsem dočetla tento článek, tak jsem se sekla. Úplně přemýšlím a moc nevím, jestli na karmu věřím nebo ne. Tedy já pevně doufám, že karma existuje, že ten kdo je zlý a chová se hnusně, tak mu to bude vráceno, ale nikdy jsem nad tím až tak nepřemýšlela. Většina mých zkušeností je, že když někomu něco spadlo, já se mu smála, tak se mi to zkrátka stalo taky, takže myslím a doufám, že karma existuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za komentář :) Přesně tak, taky doufám, že to tak je :)

      Vymazat
  5. Já věřím na karmu :) ale někdy mi příjde že i ti lidi, co se chovají hnusně a nebo něco flakájí mají vždy větší štěstí, ale fakt věřím, že se jim to jednou vrátí a pořádně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu :/ ale určitě se jim to jednou vrátí! :)

      Vymazat
  6. Nevím, jestli věřím přímo na karmu, ale rozhodně něco takovýho existuje. Něco, co potrestá ty zmetky, co ubližujou, ať už zvířeti, nebo člověku - všichni cítíme bolest stejně. A pokud jde o to, že by mohli mít i tak větší štěstí než já - věřím v zákon přitažlivosti. Všichni dostaneme to, co si pořádně vysníme a věříme, že se to jednou stane. A rozhodně bysme si neměli dávat malý sny.
    Silvi .)

    http://silviwitchen.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za komentář, naprosto s tebou souhlasím :) ♥

      Vymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive