Stezka korunami stromů | Krkonoše

16 srpna

Léto prostě patří k tomu, aby člověk cestoval. Nemusí to být hned někam do zahraničí, ale i tady u nás v Česku jsou krásné oblasti, které stojí za prozkoumání. Proto jsem se dne 5. 8. vypravila s rodinou do Krkonoš na Stezku korunami stromů.

Stezka korunami stromů se nachází poblíž Jánských lázní a je v srdci Krkonošského národního parku. Stezka je 45 metrů vysoká. Nejdříve se pozvolna projdete mezi vysokými stromy a poté se dostanete k samotné stezce. Na stezce se nachází plno naučných tabulek a také zajímavá adrenalinová stanoviště, která jsou spíše pro děti, ale i tak si je rádi projdete. Pod stezkou se také nachází podzemní prohlídka, kde se dozvíte něco o půdě a kořenech. Za zmínku stojí tobogán, který je uprostřed stezky a můžete jím sjet hezky zpět dolů.

Stezka se mi moc líbila. Ač se to nezdá tak je délka trasy 1,5 kilometru, ale mě to přišlo o dost míň. Jde se hezky, cesta stoupá opravdu mírně, takže se ani nezadýcháte. Adrenalinová stanoviště a naučné tabulky jsou podle mě zajímavá oživení. Moc se mi líbila ta podzemní povídačka o kořenech a půdě, je te hezky psané i pro děti a celkem poučné. Výhled je nádherný! Hned před vámi je pohled na Černou horu a na druhé straně vidíte do údolí. My zrovna měli opravdu krásné počasí, bylo teplo i na horách, takže fotky stojí za to! A tobogán? Ten byl super, jel teda celkem rychle, ale je to super spestření.

Jediné co bych asi vytkla je cena. 220 Kč za dospělého mi přijde celkem dost, když vše jdete po svých a ještě dál platit 50 Kč za tobogán, už by alespoň mohl být v ceně. Je pravda, že jsme to brali jako výlet a nehleděli na peníze, ale i tak mi to přijde jako přehnaná částka. Jinak jsou tam také dlouhé fronty, takže doporučuji vyjet brzo ráno, my čekali asi jen 15 minut, ale někdy se může stát, že si počkáte klidně i hodinu na vstupenku. Ale je to tam krásné, opravdu to stojí za ten čas a peníze. Pokud budete mít cestu do Krkonoš, tak se tam stavte.

No a teď už se vrhneme na fotky. Opět jsem dost fotila a díky krásnému počasí fotky stojí za to!
















Cestou zpět jsme se stavili na obědě v Trutnově, což je krásné město a poté i na Kuksu, takže čekejte další článek s fotkami, protože tento by byl už moc dlouhý.

Byly jste vy v Krkonoších na Stezce? Nebo jste byli na nějaké jiné? Třeba na té v Lipně?

To už je vše, mějte se krásně ♥
Vaše Peťula.

btw. Trochu jsem změnila vzhled blogu, co si myslíte o změně?

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Vypadá to tam super <3 taky jsme tam chtěli jet když jsme byli na soustředění, ale jak je to od července nově otevřený, tak říkali, že je tam narváno a víš, že já lidi moc ráda nemám :D no ta cena mě docela překvapila, čekala jsem, že to zadarmo asi nebude ale myslela jsem si že třeba do 100vky to bude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ♥ No to jo, i teď tam bylo hodně lidí, ale dalo se to :) No jo, to vím :D přesně, tohle je přehnaný :D

      Vymazat
  2. Nafotila jsi krásné fotky, vypadá to tam moc krásně a z tvého popisu i zajímavě. Mám moc ráda vycházky v přírodě a v Krkonoších už jsem jednou byla a je tam překrásné prostředí. Jednou bych se tam chtěla vrátit a projít si i tuto stezku. Musí tam být krásný výhled na okolí. Už jsem si párkrát četla o této stezce, ale vůbec jsem nevěděla, že tam mají i tobogán. Musela to být skvlá projížďka, akorát mě zarazilo, že se i za něj muselo platit, když už samotná vstupenka byla docela drahá. Ale je pravda, že když my jdeme s rodinou na nějaký výlet, tak už taky nehledíme tolik na peníze a jdeme si to užít. :) Krásně si to napsala a máš z toho určitě skvělý a nezapomenutelný zážitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, mám taky ráda procházky :) Bylo to fajn, určitě se tam někdy jeď podívat :) Tobogán byl super spestření :D To jo, přesně tak :)

      Vymazat
  3. Byla jsem na takové stezce u Lipna, ale v Krkonoších zatím ne, přesto, že to mám mnohem blíž :D Určitě se tam podívám, vypadá to krásně :)

    OdpovědětVymazat
  4. na stezce jsem byla s rodinou chvilku po otevření a souhlasím s tím, že je předražená :/. jinak opravdu nádherná! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, já se na stezku v oblacích chci podívat už asi rok, ale pořád ještě mi to nevyšlo. Tak snad příští léto :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na stezce v korunách stromů jsem byla v Lipně nad Vltavou a až na tu hromadu lidí to bylo super, i když nemám výšky moc v lásce :) Až na výhled to vypadá úplně identicky jako právě na Lipně :D. Nejvíc se mi ale líbil ten tobogán (na který se stála neuvěřitelně dlouhá fronta, ale tak počkala jsem si) a také stál 50 kč, a souhlasím s tebou, že by to mohlo být už započítané v ceně. Prostě chtějí vydělat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, určitě to bylo fajn :) No to chtějí no :D

      Vymazat
  7. Tenhle výlet bych taky jednou chtěla podniknout. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já byla na stezce korunami stromů na Lipně a ceny totožné, přijde mi to také trochu moc, ale kupodivu mi to po absolvování stezky nevadilo, opravdu to stálo za to! Na té v Krkonoších by mě určitě zajímala ta podzemní část :) Moc pěkné fotky a článek!

    Jinak ti děkuji za milý komentář u mě na blogu, budu ráda, když se budeš i nadále vracet :)

    https://thewaybya.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, tam bych se chtěla taky podívat :) Jo ta podzemní část je zajímavá, děkuji moc :)

      Vymazat
  9. Ani jsem nevěděla, že tato stezka je v Krkonoších, takže děkuju za tip! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam nově, takže není zač :) Doporučuji navštívit :)

      Vymazat
  10. Woow. Asi bych se se svou závratí zbláznila ale musí to být úžasný zážitek.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc pěkný článek a fotky :) Na stezku korunami stromů bych se také ráda podívala, ten výhled přes stromy musí být krásný :) Jen mi také přijde, že vstup je trochu pecka.:)

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to tam nádherně a strašně se tam chci jet podívat.. ale odpuzují mě ty davy lidí :-/ Tak snad to bude za rok lepší :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive