Nenalíčená do města?

28 října

To si takhle jednou večer cestuju do Hradce. Jela jsem tam kvůli nějakému zařizování do školy, že přespím na koleji a druhý den obejdu město. A tak mám sluchátka v uších, batoh s věcmi při sobě a přemýšlím, zda mám všechno potřebné s sebou. A najednou mi to dojde! Nemám vůbec svou kosmetickou taštičku, zítra mám jít do města a v Hradci nic na líčení nemám. 

Spousta holek, spíš mladšího věku by asi zešílelo a druhý den nikam nechodila. Já jsem naštěstí zvyklá chodit nenalíčená. Používám opravdu málo malovátek, zůstávám u korektoru, pudru, řasenky a nějakého zabarveného balzámu. Makeup nepoužívám vůbec. Ale přesto mě napadlo se podívat na celou tuhle situaci trošku hlouběji.

Když jsem byla maldší, tak ve věku 14-17 let, neuměla jsem si představit jít do školy, aniž bych neměla na obličeji nějaké to zkrášlovadlo. Přijde mi, že dnešní děvčata do mají stejně. Je to prostě tak. V tomto věku se začíná s líčením a holky rády experimentují. Já třeba v osmé třídě nosila fialové stíny přes celé víčko, no vážně. V té době mi to ale přišlo v pohodě. Taky jsem měla víc akné, tak jsem se ho snažila zakrývat. Puberta dělá divy a vy snažíte líbit klukům, no tady vše přece začíná.

Ale čím se stávám starší a dospelější, tím méně se maluji. Do školy chodím nenalíčená hrozně často. No ono taky čučet do mikroskopu s vrstvou řasenky není úplně ideální. A myslím, že i ty výpary z kyselin a amoniaku by ji dokázaly rozpustit. ( :D ) Takže to není úplně na škodu, chodit nenamalovaná. Navíc vaše pleť dýchá a doplňuje živiny, které se jí pod vrstvou makeupu nedostávají. 

Taky bych řekla, že se nebojím chodit nenalíčená, protože nemám úplně špatnou pleť. Jasně, občas se vyskytne pupínek a někdy mě trápí třeba větší póry, ale to už je pak na ostatní péči. V pubertě je prostě akné přirozené a každý se jej snaží zakrývat. U mě to taky bylo taky a i teď nějaké nedokonalosti zakrývám. Ale řeknu vám, chodit nenalíčená je podle mě skvělý pocit. A to, že na vás lidi zvláštně koukají je jen jejich věc.

Podle mě ale na líčení není vůbec nic špatného. Děláme to pro sebe, chceme se líbit a hlavně třeba zvýraznit nějaké části obličeje. Já osobně mám hrozně světlé řasy, tím jak jsem blond, takže řesenka u mě udělá divy. Taky tmavá rtěnka dokáže skvěle upoutat pozornost, nejen třeba od vašich unavených očí. Ale samozřejmě platí, všeho s mírou.

Takže se mějte rády nezapomínejte, že vše děláte pro sebe ♥
A co vy, jak jste na tom s líčením? Dělá vám problém vyjít ven bez makeupu?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

21 komentářů

  1. Taky jsem si v pubertě nedokázala představit někam jít bez malovátek na obličeji. Dokonce si pamatuji jak jsem používala výrazně růžové stíny :D Postupem času se to mírnilo a já teď používám akorát korektor, pudr a rtěnku. Na řasy chodím každý měsíc a to je tak všechno, ale je pravda, že v létě jsem chodila akorát s balzámem na rtech a vůbec mi to nevadí :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to jsme na tom podobně no :D Přesně, v létě jsem se nerada malovala, takže taky tak :)

      Vymazat
  2. Ak mám pravdu povedať, nemaľujem sa. Mám síce vyrážky, ale nehanbím sa za to - ani neviem prečo.. Proste sa nebojím ísť do mesta nenamaľovaná.. V poslednej dobe však používam make-up (kedy je to fakt nevyhnutné) a uvažujem nad kúpou kozmetiky (na obočie, linky a pod.).. Maľovala by som sa však iba na nejaké spešl udalosti :)

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super, myslím, že by to tak mělo brát víc děvčat :) Jasně, já se taky maluju fakt málo a na nějaké události se namaluji trochu více :)

      Vymazat
  3. Nemaluji se pořád, do města klidně vyrážím bez líčení a cítím se dobře i tak :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se teď asi poslední 2 týdny nemaluji, trochu se mi zlepšilo akné a vůbec. Je to super, promnout si oči a nerozmazat si řasenku! :D Je sice pravda, že pohledy kolemjdoucích na moje akné není příjemné, ale co. Hlavní je, že mě miluje přítel a rodina :)

    Super článek k zamyšlení.
    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :D To je jejich věc, hlavně že jsi spokojená :)

      Vymazat
  5. Já to mám obráceně. Když jsem chodila na základní školu nemalovala jsem se.. nebo spíš jen sem tam řasenku. Když jsem nastoupila na střední školu, tak jsem se o líčení zajímala víc, ale né nějak extra. Teď mám jen make-up a linky, toť vše. Je fakt, že se stydím za svou tvář, takže vždycky si dám aspoň ten make-up, když už ne linky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak každý je jiný, chápu, člověk si na sebe musí prostě zvyknout :)

      Vymazat
  6. Beautiful! Have a great day doll!

    New follower! Follow back? ;)
    MARY MARÍA STYLE

    OdpovědětVymazat
  7. Vyjít ven nenamalovaná mi nedělá žádný velký problém, ale přece jen se cítím líp s trochou korektoru a řasenky:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  8. Mám dny, kdy se nelíčím a vyrazím tak i do obchodu. Ale z velké většiny si dám alespoň řasenku.

    OdpovědětVymazat
  9. super článok! ja sa 80% času tiež nelíčim, lebo sa mi proste nechce a nepokladám to za dôležité... sem-tam sa však nahodím, keď na mňa príde taká nálada, no nebýva to každý deň :) a pobavilo ma, keď si vravela o tom líčení na základke... hej, to aj mne prišli v pohode kreácie, nad ktorými dnes neveriacky krútim hlavou, ale skôr z toho súdka s oblečením :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Tak to máme podobně, nojo teenage léta :D

      Vymazat
  10. Skvelý článok! Síce sa do školy každý deň maľujem, je to taká moja rutina, musím povedať, že mi nerobí problém počas víkendov zájsť do mesta nenamaľovaná :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem se na základce vůbec nemalovala. Začala jsem až ke konci 9-té třídy, když už holky z naší třídy se ptaly proč se nemaluju, a že bych mohla začít. Na střední jsem nastoupila s tím, že už jsem se trochu malovala - používala jsem jen řasenku a potom nějaký krycí make-up, protože jsem měla i zhoršené akné. (Puberta - všichni známe). Postupem času jsem se dostala do fáze, kdy jsem to až zbytečně přeháněla. Začala jsem používat linky, bronzery, tvářenky a všechny tyto serepetičky na obličej. Chvíli mě to bavilo a ráda jsem se líčila, ale v poslední době už mi to spíše leze na nervy. Nebaví mě hodinu stát před zrcadlem a líčit se. Zcela nenamalovaná jsem nikde dlouho nebyla. Nejspíš bych si taky mohla někdy zapomenout svou kosmetickou taštičku, abych neměla na výběr a musela jít nenalíčená. Vracím se teď v poslední době zpět k mým začátkům, kdy mi stačí korektor a řasenka. Jsem taky blondýna a mám světlé řasy a řasenka v mém případě opravdu dělá divy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobně, to je super! :) Děkuju za skvělý komentář ♥

      Vymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive