Zase o rok starší ...

14 listopadu

Taky vám přijde, že čas poslední dobou plyne hrozně rychle? Přijde mi to jako včera, kdy jsem slavila osmnácté narozeniny a teď? Ve čtvrtek mi bylo 21! Fakt to letí! 

Jako malá jsem se vždy na narozeniny těšila, protože jsem se blížila pomalu, ale jistě k dospělému věku a když jste starší než jiný spolužák, cítíte se jako king. Poslední dobou narozeniny tolik neřeším, možná je to tím, že mám plno jiných starostí. Ale zatímco jako malá jsem "stárla pomalu", teď mi přijde, že se ani nenaději a jsem o rok starší.

Čím jsem starší, tím víc mě potěší jakýkoliv dárek. Jako mladší jsem třeba neměla ráda překvapení, protože mi třeba někdo dal blbost, která se akorát válela doma. Dárky jsem si hrozně ráda vybírala. Teď jsem ráda za každou maličkost, kterou dostanu od srdce. Když si člověk dá námahu, přemýšlet nad tím, čím vás potěšit. Dá vám něco co vás vystihuje, protože vás opravdu a dobře zná.

Letos jsem vůbec nepočítala s tím, že budu mít k narozeninám dost. Pořád mám starosti se školou a samozřejmě jsem ani nechtěla nějak moc velkou oslavu, protože se musím stále učit. Ale mamka s babičkou mě překvapily a upekly mi krásný dortík. To je ono, tak si narozeniny představuji. Hrozně mě to potěšilo a navíc upekly red velvet cake, který jsem ještě neměla. A byl výborný, moc se jim povedl.

Naopak třeba starší bratranec mi dal takovou blbost, v dobrém slova smyslu. Gumovou kachničku do vany, která má roh jednorožce a duhovou hřívu a ohon. Pro někoho je to dětinská kravina, ale my jsme oba takoví prdlouši, takže mě ten dárek fakt rozesmál a potěšil. Kamarádka mi zase dala tic tac bonbony, což je zas takový bláznivý důvod, ale taky tím pobavila a udělala radost.

Je fakt, že občas se na svůj věk vůbec necítím. Občas mám fakt přihlouplé nápady, srší ze mě energie a lidé se až občas diví, kde se všechno tohle ve mně bere. Ale jinak bych řekla, že mi věk tak nějak odpovídá. I když jsem třeba občas otravná, tak jsem ráda za to, jakou osobou jsem se během let stala. Tolik životních událostí kolem mě už teď proběhlo, spousta smutných, ale i velké množství krásných. 

Hlavně jsem se naučila, že nikdy není nic tak hrozné jak se zdá. Věřte mi, že když třeba někde neuspějete, například u zkoušky nebo pohovoru, nic to není. Jsou horší věci na světě. Důležité je, že jste zdraví a dýcháte, stejně tak jako blízcí kolem vás. To je to, na čem záleží. Občas je potřeba v těžkostech hledat to pozitivní.

Třeba časem sepíšu článek o mých životních lekcích a zkušenostech, něco osobního. Ale na to je ještě čas. Doufám, že tenhle článek dával alespoň trošku smysl.

A jak vy vnímáte narozeniny?

Mějte se krásně ♥
Vaše Peťula.

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Jéé, tak to ti přeju opožděně všechno nejlepší! ♥ Taky mám pocit, že čím jsem starší, tím mám narozeniny častěji a častěji :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Red Velvet miluju! Odhodlávám se ho udělat, ale zatím jsem si ještě netroufla :D Přeji ti všechno nejlepší! :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Prajem ti všetko najlepšie, aby sa ti darilo, veľa úspechov v blogovaní a stále viac čitateľov. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dodatečně se přidávám ke všem gratulantům a přeji ti VŠECHNO NEJLEPŠÍ <3
    Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela jak vnímám narozeniny. Jako malá jsem se určitě těšila na dárečky a oslavu. Ale když jsem starší už to je větší starost, než užívání si svých narozenin. Už za mě nikdo nepřichystá celou oslavu, ale sama jí pomáhat organizovat. Už nedostávám dárky jako překvapení, ale všichni se mě dopředu ptají co bych chtěla dostat. Je to zkrátka jiné a také mám pocit, že čím jsem starší, tím rychleji ten čas utíká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc ♥ To máš pravdu, mám to podobně, hrozně to letí :/

      Vymazat
  5. Happy birthday dear!! ♥
    Lovely blog! I'm following your Instagram and blog, so hope you can follow me back!
    kisses and hugs

    follow me on Instagram: @vlvblog
    https://blogvivalavida3.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  6. dodatecne gratuluju. ja narozeniny nesnasim. je to pro me vzdycky jen stres ze jsem zas o rok starsi. a ze pulka lidi co tvrdi ze jsem jejich vsechno mi zas nenapisou ani blbou smsku. klasika :-D ale darky od srdce nebo s pribehem jsou fajn :)

    OdpovědětVymazat
  7. Všetko najlepšie. :) Ten čas ozaj beži, čím som staršia tým rýchlejšie. Ale zase čím je človek starší, tak je už poučený z veľmi veľa vecí a tak je múdrejší, ale zasa staršia byť už nechcem. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Opožděně všechno nejlepší! :) Já na narozeniny nikdy neměla ráda oslavy, nelíbí se mi takovéto vyčkávání, až se podíváš na co, co jsi dostal a všichni netrpělivě čekají na tvojí reakci :D


    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezky si to nakonci napsala. Přesně tak, o nějaký jeden neúspěch nejde. zdraví je to nejdůležitější! a možná si někdy připadáš mladší než jsi, ale myslím že spousta lidí si tohle neuvědomuje ani ve třiceti.. Jo a dodatečně všechno nejlepší! :)

    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
  10. Moc krásně napsaný článek :). A rozhodně smysl dává !

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive