Tipy na vánoční dárky

02 prosince

Už se nám to blíží. První adventní neděle je tu a zanedlouho už budeme sedět u štědrovečerní večeře. Vánoce jsou mé nejoblíbenější svátky. Spousta lidí je ale prožívá se stresem a láme se hlavu nad dárky pro druhé. Já Vám přináším pár tipů, pokud tedy ještě nemáte nakoupeno. Pro někoho je velký oříšek vybírat dárky, ale ono je to vlastně celkem jednoduché. Tak jdeme na to!

Kosmetika
To asi nikoho nepřekvapí. Kosmetiku miluje skoro každá žena. Ale dávejte si pozor, pokud něco kosmetického vybíráte. Spousta žen preferuje určitý typ kosmetiky (značky), tak se stačí zaměřit na to, co používá a co jí třeba dochází. Určitě se hodí vlasová kosmetika, různé dárkové sety do koupele nebo balíčky dekorativní kosmetiky. Záleží jestli si potrpí na luxusu a sahá po dražších značkách jako např. teď velmi oblíbená Mary Kay, nebo je spokojená s levnějšími produkty z drogerií. V tomto případě bych doporučila dárkový poukaz, třeba do drogerie DM. Pokud si nevybere kosmetiku, může sáhnout po prostředcích na úklid, což se určitě hodí. Vybere si zkrátka co se jí zlíbí. 

Knihy, časopisy
Moje rodina čte opravdu hodně a knihy nejsou úplně levná záležitost. Pokud má daná osoba ráda třeba určitého autora nebo jistý typ literatury, máte vyhráno! Pokud si nevíte rady, opět poukazem do knihkupectví nic nezkazíte. Určitě je skvělým dárkem i předplatné časopisu, hodně starších si kupuje např. Chvilku pro tebe, je tam jak čtení i luštění. Tím svou babičku nebo dědečka určitě potěšíte. Pokud máte v rodině někoho kreativního, časopis Kreativ je podle mě skvělý tip!

Šperky
Jen velmi málo žen nenosí šperky. Krásné doplňky seženete i jinde než u Pandory. Stačí se porozhlédnout. Zaměřte se hlavně zda žena preferuje zlato či stříbro. Chirurgická ocel vypadá taky hezky, hodí se třeba pro mladší. Výběr šperků je velký a krásným náramkem určitě nic nezkazíte. Pro muže doporučuji třeba nové hodinky.

Vstupenky do divadla, kina, konzert ...
U nás jsou vstupenky do divadla oblíbený dárek. Je to krásný kulturní zážitek, stejně někoho potěší i volňásky do kina, pokud víte, že tam rád chodí. U divadla se zaměřte na žánr, komedie, muzikál, drama, výběr je velký. Do kina prodávají poukázky a sám obdarovaný se může podívat na film, který si vybere. Samozřejmě si dejte pozor, abyste darovali vždy alespoň dvě vstupenky (já bych do divadla třeba sama nechtěla jít), což se vám může výrazně odrazit v ceně. 

Dekorace a doplňky do bytu/domu
Pokud máte někoho, kdo sí zařídil nové bydlení, je to určitě vhodný dárek. Já osobně mám ráda různé dekorace a čáčuriny, je to věc, co dělá domov domovem. Svíčky a svícny, vázy a sklenky, dřevěné dekorace, je toho moc, záleží na každém, co preferuje.

Praktické věci
I když to možná zní zvláštně, ale třeba záclony, povlečení a prostěradla nejsou úplně levnou záležitostí. Myslím, že to není špatný dárek. Zde jde hlavně o vkus, doporučuji volit spíše něco tlumeného a ne moc načančaného. Méně je někdy více. Stejně se hodí i třeba ubrusy, skleničky, formy, tácy a jiné potřeby pro vaření. Utěrky, prachovky, ručníky ... je toho velká škála.

Oblečení a boty
Další z hodně darovaných věcí. Zde jde spíše o problém velikostí a stylu. Ale pokud třeba víte, že vaše sestra ráda nosí černé legíny, jednobarevná trička, tak to určitě nebude zas takový problém. Každého potěší poukázky do oblíbených obchodů, protože oblečení není nikdy dost. Například C&A má krásné věci a určitě každý si tam vybere. 

Elektronika a spotřebiče
Tohle je trochu ošemetná věc, ale stačí se dívat kolem. Má vaše babička starou varnou konvici a potřebovala by novou? Kamarád žije zdravě a hodil by se mu odšťavňovač na ovoce, aby si mohl dělat šťávy? A co smoothie maker? Nebo třeba krásný kávovar Dolce Gusto? Máte na výběr z velkého množství spotřebičů.

Blbosti s důvodem
Asi si říkáte co má tohle být? Ale hned Vás přivedu na správnou cestu, dám Vám příklad. Bratranec mi dal k narozeninám gumovou kachničku s hřívou, rohem a ocasem jednorožce. Pro někoho je to blbost, ale jelikož mi oba jsme takoví sví a děláme blbosti, byl to pro mě skvělý a vtipný dárek. Když to uviděl, prý hned věděl, že mi to musí koupit. Takže se zaměřte na tohle. Vidíte v ochodě nějakou věc a spojíte si ji s určitým člověkem? Do toho, kupte ji! Možná je to blbost, ale určitě potěší. Může to být i velmi osobní dárek, ale tím ukazujete že právě daného člověka znáte a máte ho rádi. Na takhle krásné věci od srdce doporučuji Albi.

Určitě Vánoce neberte jako stres, Výběr dárku je ve skutečnosti jednoduchý, stačí si všímat. Prožijte krásné svátky se svými blízkými.

A jak jste na tom Vy s dárky na Vánoce?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

24 komentářů

  1. Mně nejvíce potěší knížky a pak takové ty praktické věci, přesně jak píšeš povlečení apod. Jak teď bydlím s přítelem, tak se to hodí :D

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to věřím, kdybych bydlela v novém tak by mě to taky moc potěšilo :)

      Vymazat
  2. ja najradšej darujem knihu a taktiež rada dostávam knižky. Je to vec, ktorou si myslím, že nikdy nič nepokazíme ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě by v poslední době udělaly velkou radost knihy :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelé tipy, ja tvrdím že kozmetikou človek nikdy nič nepokazí. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobré tipy :) já mám dárky vyřešené tak možná z jedné osminy .Dneskutečně nesnáším nakupování! Obzvlášť před Vánoci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) No před Vánoci je všude plno lidí, což taky nemám ráda :D

      Vymazat
  6. Blbosti s důvodem jsou můj nejoblíbenější typ dárků :) Vždycky doufám, že mě něco na první pohled zaujme a budu vědět, že to je přesně ten pravý dárek pro někoho :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Já nejradši dávám právě ty blbosti s důvodem :) Je legrace sledovat, jak si ostatní říkají, že je to úplně na houby věc, ale té jedné osobě to udělá neskutečnou radost :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Docela bídně. Mám už většinu nakoupenou, ale jsou to spíš ty praktické dárky. Snad potěší. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že praktické dárky potěší vždy :)

      Vymazat
  9. Pěkné tipy, ja každý rok přemýšlím, co zase vymyslím :) a na netu je tolik originálních tipů, že vždycky na něco přijdu :)
    Máš pěkný blog, kdyby jsi chtěla, můžeme dát vzájemný odběr?! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, určitě nebudeš mít problém něco vymyslet :)
      Díky za pochvalu, klidně se můžeme navzájem odebírat :)

      Vymazat
  10. Mňa potešia všetky darčeky darované s láskou!

    Viac tu
    https://laureysworldkitchen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Koukám, že příští rok bych ty dárky měla nakupovat až na poslední chvíli :D Já už nakoupeno a teď každý přidává tipy na dárky :D u těch šperků - moje mamka je nenosí, takže je to někdy oříšek jí něco vymyslet, ale letos se mi to povedlo skvěle :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky nakoupeno, ale znám spoustu lidí, které nakupují na poslední chvíli :D To věřím, tak ať se mamce dárek líbí :)

      Vymazat
  12. Super tipy na dárky! Já uz mam kromě dárku pro segru snad pro všechny. Nejvíce frcela kosmetika a obleceni, ale tak komu by to neudělalo radost :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive