Znaky pravého přátelství

07 ledna

Nejlepší kamarádky. To je nálepka, kterou jsem zavrhla používat. Měla jsem hodně "nejlepších kamarádek", na základce, na střední. Všechna přátelství byla hezká, ale asi to nebylo to pravé ořechové. Nevím kde nastala chyba, ale nikdy to nevydrželo. Vetšinou se změnila naše chování, nebo se na mě daná kamarádka vykašlala kvůli lepší. 

A tak jsem prostě přestala mít víru, že si nikdy nenajdu tu nejlepší kamarádku. Ano, měla jsem hodně kamarádek, dobrých kamarádek a asi ani jednu bych neoznačila v té době za nejlepší. Protože ony měly své nejlepší kamarádky. Ale čas jde dál, časem pochopíte kdo za to stojí, a kdo ne. Pochopíte, kdo vás jen využíval a měl vás jen na své zabytí času. 

Teď už vím jaké to je mít opravdu dobrou kamarádku. Tak jsem sesmolila pár bodů, které ukazují na to, že jste našli fakt super kamarádku. Tak jdem na to!

Dělá s vámi blbosti
Dobře, tohle je pro mě asi ten nejdůležitější bod. Jsem hrozně živelná a prdlá, no blondýna, co si budem povídat. A každá blondýna potřebuje svou brunet kamarádku. Možná proto mám samé brunet kámošky. Je to jednoduché, uděláte vtip, kamarádka ho pochopí. Smějete se na celé kolo a je vám spolu dobře. Jdete po ulici a melete blbosti, ale kámarádka vaše blbosti prostě žere, protože jste na stejné vlně. Vymýšlíte zvrhlé nápady, předvádíte šílené kousky, ale prostě vás to baví, jste sami sebou - a to je velmi důležité, nemusíte se přetvařovat.

Nepomlouvá vás za zády
Jasně, že tohle je věc, kterou nemůžete nikdy vytušit a každý to dělá. Ale já vím, že moje kamarádka mě nepomnouvá. Víte proč? Věřím jí. Je jí to vidět na očích, prostě vím, že má dobré srdce a našeho přátelství si váží. Pokud chcete mít kamarády, fakt dobré kamarády, tak nepomlouvejte. Znám to moc dobře, jak to pak dopadá.

Je tu pro vás
To je hrozně důležitá vlastnost kamarádek. Když jste smutné, napíšete jí, zavoláte a víte, že je tu pro vás. Vyslechne vás a vy ji taky. Měla jsem kamarádku, u které mi přišlo, že mluví pořád jen o sobě a když jsem něco vyprávěla já, tak ji to nezajímalo. Je důležité mít ten pocit, pocit, že se stará a Vy taky.

Podporuje vás
Pokud jde třeba o školu, sport a jiné aktivity. Připadáte si, že to nezvládáte, nemáte šanci "vyhrát". Kamarádka tu je a zvedne vám sebevědomí. Podpoří vás, ví, že za to stojíte a stejně tak vy víte, že ona za to stojí. Dokážete to, máte její víru i podporu. Stejně tak to je s vašimi zálibami. Je důležité, abyste se navzájem respektovali a nepředháněli. Soutěživost je podle mě největší zabiják přátelství.

Podniká s vámi výlety, akce
Pokud máte chuť někam zajít a nemáte doprovod, je tu kamarádka. I když se jí moc nechce, kvůli vám to udělá. I vy to pro ni uděláte. Pak spolu jezdíte na výlety, chodíte ven, na večeře a je to prostě super. Užíváte si společnou přítomnost a taky se někam podíváte.

To jsou podle mě velmi důležité znaky nejlepších a velmi dobrých kamarádek. Když by se mě někdo zeptal před dvěma roky, kdo je má nejlepší kamarádka, komu mohu věřit, asi bych neřekla konkrétní jméno. Nyní už vím jaké to je mít opravdu dobrou a skvělou kamarádku! Jsem moc ráda, že přes všechny překážky jsem konečně našla někoho, na koho se mohu spolehnout. A ona to ví! 

Taky díky vysoké jsem poznala spoustu super holek a jsem jim moc vděčná, že mi z toho hororu dělají lépe snesitelnou komedii.

Moc vám děkuji holky moje, za vše. Díky, že mě podporujete v blogu. Ostatně nebýt vás všech, tak by ani nevznikl. Mám vás moc ráda a těším se na další roky strávené s vámi!

A to už je vše. A co vy? Máte nejlepší kamarádku? Jak jste na tom s tímto pojmem?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

btw. na úvodní fotce můžete vidět náramky, které jsem udělala mě a kamarádce, ano, ta bílá ruka je moje :D

You Might Also Like

21 komentářů

  1. Jsem ráda, že jsi svojí nejlepší kamarádku našla, a já doufám a moc ti přeji, aby to tak i zůstalo. Já jsem za svých 19 let života svojí nejlepší kamarádku nenašla, prý jsem hodná až jsem blbá. Ale snad to jednou taky přijde :) <3 Krásný článek <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, taky mi to říkali, dokud jsem teda nenašla podobného člověka :) určitě to přijde, jen vyčkat :) děkuji :)

      Vymazat
  2. Já tenhle termín moc nechci používat do dneska. Mam dobre kamarádky a pak takové dvě jako lepší, ze je znám více a nebojím se s nimi mluvit o čemkoliv, ale vyloženě nejlepsi nemám. Ale článek si pěkné zpracovala. Je důležité mít v životě někoho, ke komu můžeme kdykoliv přijít :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám kamarádek více. Konkrétně tři. Jedna je ze základky, druhá ze střední a 3 z vejšky. Mám to krásně rozdělené. Ale vím, že bych se 100% mohla spolehnout jen na jednu :) To tak prostě je. Napsala si to moc hezky :)

    www.thewaybya.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek :) mám tři nejlepší kamarádky a upřímně dnes bez nich nedám ani ránu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Presne tak súhlasím :) Krásny článok

    OdpovědětVymazat
  6. Když si vzpomenu koho jsem kdysi na základní škole brala za nejlepší kamarádku, nejraději bych si dala facku. :D V té době jsem moc kamarádů neměla a tak jsem se upoutala na jednu osobu, která se vlastně jako nejlepší kamarádka ani nechovala. Pravé přátelství jsem poznala až na střední. Našla jsme kamarádku, se kterou si rozumím a vždy mě podrží a stojí při mě. Jsem za její přátelství opravdu vděčná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobně, jsem ráda, že jsi takovou osobu našla :)

      Vymazat
  7. Nejlepší kamarádku nemám po špatných zkušenostech. Každopádně mám jednu hodně dobrou, kterou mám moc ráda a je skvělá. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Myslela som, že ju mám, ale stačil jeden problém a zistila som, že nie. Bolo to veľmi smutné a trošku ťažko som sa s tým vyrovnávala, keďže sme boli kamošky asi 9 rokov. :( ale pochopila som, že keby sa to nestalo, nemala by som okolo seba tých pravých ľudí, ktorých som skutočne potrebovala. Bol to prvý bod k tomu, aby som sa posunula Ďalej. Pochopila som, že vesmír to tak chcel a aj ked sa mi to nepáčilo, malo to byť pre moje dobro. ♥ niekedy treba proste nechať vecí plynuť tak, ako sa stanú a netrápiť sa, lebo nás majú vždy niečo naučiť.

    www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to věřím, taky by mě to mrzelo. Ano, přesně tak :)

      Vymazat
  9. Žádnou top spřízněnou duši jsem doposud nenašla. Dříve ano, nyní ne :)

    OdpovědětVymazat
  10. Co se tohohle výrazu týče, tak já ho tedy používám dodnes. Myslím, že kamarádky, které tuhle "nálepku" dostaly byly v té době opravdu ty nejlepší. Jedna se mnou prošla základní školou, druhá základkou a gymplem a třetí je mou spřízněnou duší od gymnázia a myslím, že ještě dlouho bude.
    Moje nejlepší kamarádka Sabča je tady pro mě snad 25 hodin denně. Můžu se jí s čímkoliv svěřit a vím, že toho nijak nezneužije, i pokud by se někdy naše cesty rozdělily. Je opravdu důležité, aby si kamarádi věřili.
    S těmi akcemi jsem si úplně vzpomněla na rozsvícení stromečku u nás ve městě. Přítel se mnou bohužel nemohl jít, protože byl v práci a Sabče se ale vůbec nechtělo. Nakonec jsem ji nemusela ani ukecávat a volala mi půl hodiny před začátkem, že se mnou půjde. Tomu se říká kamarádství, podle mě.
    Jako co si budem, občas mi přijde, že moje spřízněná duše není můj přítel, ale právě moje nejlepší kamarádka. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive