Červená Lhota a Chýnovská jeskyně | výlet

11 července

Mám tu pro vás kvělý tip na výlet. V sobotu 7.7. jsme se s rodinou vypravili na zámek Červená Lhota a cestou zpátky se stavili v Chýnovské jeskyni. Výlet byl super, hodně jsem fotila, takže vás čeká článek plný fotek. Tak jdeme na to!

Zámek Červená Lhota určitě každý z vás zná díky pohádce Zlatovláska, která se tam kdysi natáčela. Zámek se nachází celý na vodě a to je na něm právě to krásné. Je celý obklopen vodou a dostanete se na něj přes kamenný most. Co mě dost překvapilo, že zámek je celkem malý, na fotkách to tak moc nevypadá. Vnitřek zámku se mi taky líbil, prohlídka byla zajímavá. Dělají celkem tři okruhy, ten první je po prvním patře, kde byly komnaty knížat. Druhý je v podkrovních pokojích a třetí ve sklepení. My byli na tom prvním, prohlídka trvala asi hodinku a bylo tak akorát.

Po okolí se táhne asi kilometr dlouhá stezka, je to opravdu krásná procházka. Všude voda, les a příroda. Moc se mi tam líbilo. Taky si můžete půjčit loďku a projet se na ní kolem zámku. Vážně krása, opravdu jako z pohádky. Zámek je nádherný a moc vám doporučuji ho navštívit, pokud třeba nevíte kam se vypravit. A teď už mrkněte na fotky!

No a cestou zpět jsme se ještě stavili v Chýnovské jeskyni, což je naše Národní přírodní památka. Už jsem dlouho v žádné jeskyni nebyla, tak jsem tam ráda vyrazila. Je opravdu úžasné co všechno dokáže voda vymodelovat a jak krásné horniny se pod zemí skrývají, hraje to tam všemi barvami. Sice jeskyně nemají krápníky, ale určitě to nevadí. Cesta tam i zpět je celkem trnitá, schody jsou nepravidelné a strmé, ale určitě to byl fajn zážitek a doporučuji za navštívení. Připlatila jsem si za focení, takže se můžete mrknout na pár fotek, které se povedly.

Výlet jsem si moc užila, opravdu jsem ráda, že sem se po dlouhé době nějak podívala. Zámek byl nádherný a vážně doporučuji jej navštívit!

Byli jste na Červené Lhotě? Kam plánujete vyrazit?

Mějte se krásně,
Vaše Peťa ♥

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Miluju zámky a hrady a Červená Lhota byla nádherná. Kdybych to měla blíž, tak tam jezdím klidně každý rok aspoň na procházku po okolí. :D
    Fotky jsou nádherné! Moc se povedly.

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jsem nevěděla, že se tam natáčela Zlatovláska :) Ještě jsem tam nebyla, mám to z ruky :) To tě teda obdivuju, že se ti povedly fotky z jeskyně! Mě se tam nikdy žádné nepovedou :D :D Asi blbé světlo nebo fotograf :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Na Červené lhotě jsem byla, dokonce plánuji článek, jen nevím jestli vyjde tento rok... mám jich v zásobě ještě několik a přidávám typy jen v létě.:) O té jeskyni slyším poprvé, miluji jeskyně.


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, někdy bych se tam ráda podívala, hlavně do ČL, Zlatovláska totiž byla jednou z mých nej pohádek v dětství (houby byla, je) :D

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem na Červené Lhotě byla jako hodně malinká s rodiči a pořád doufám, že se tam podívám znovu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Nebyla jsem ještě ani na jednom z těchto míst, zámky sice moc nemusím, ale zato jeskyně jsou moje!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné fotky ještě jsem tam nikdy nebyla ale určitě to stojí za to se tam někdy podívat :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  8. Červená lhota je opravdu krásný zámek, jednou jsem se tam byla podívat a rozhodně bych se tam chtěla vrátit :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásný :) těším se až bude naše malé mimčo velké, abych ji na takové výlety vozila často :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jednou bych si tam taky chtěla udělat výlet, takové výlety jsou nejlepší a aspoň, že vyšlo počasí. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné fotky, na Červené Lhotě jsem byla dvakrát a určitě se tam ještě podívám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive