Výlet na Český Šternberk

12 srpna

31. července jsem vyrazila s kamarádkou na hrad Český Šternberk. Musím říct, že mě hrad opravdu zaujal a moc se mi tam líbilo. V celém článku se můžete těšit na fotky a informace o tomto místě. Tak jdeme na to!

Hrad se nachází ve městě Český Šternberk, kam jsme na zastávku dojely vlakem. I když to od vlaku vypadá jako daleká cesta, není, jde se kousek do kopce příjemným městem. Hned co jsme vylezly na hrad, koupily jsme si vstupenky a za pár minut šly na prohlídku.

Hrad na mě vevnitř opravdu zapůsobil. Místnosti jsou rozsáhlé, výzdoba s obrazy a nábytkem krásná. Dokonce hrad zahrnuje i kapli. Hodně mě překvapilo, že hrad je v soukromém vlastnictví a majitel je 95 letý pán, který na hradě pořád bydlí a pravidelně doplňuje hradní knihovnu. Super je, že prohlídkový okruh je jen jeden, takže nemusíte dlouho vybírat na jaký se vydat. Dozvíte se základní informace o rodu Šternberků a pohlédnete do jejich komnat. Teď se můžete podívat na fotky z okolí hradu, vážně moc krásné místo.

Nedalo od hradu se nachází hladomorna. Je to nyní rozhledna, kde vidíte krásný výhled na město. Na hrad se bohužel odtud nepodíváte, protože je schovaný v lese.

Na oběd jsme si zašly do restaurace Pod Hradem, kde nás čekala moc příjemná obsluha a jídlo bylo taky dobré. Líbilo se mi čisté a prostorné prostředí, určitě doporučuji sem zajít na oběd.

Jelikož vlak nám odjížděl až o půl čtvrté, vydaly jsme se posedět k řese Sázavě. Hezky jsme si popovídaly a užily si odpoledne. Pak jsme se vydaly domů.

Vlakem to byla sice namáhavá cesta, ale zvládly jsme to! Určitě někdy na Český Šternberk vyražte, protože to stojí za to!

Byli jste někdy na hradě Český Šternberk?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Nebyla, ale vypadá to tam moc hezky :) S tím jedním okruhem je to bezva! Vždycky mám dilema, který okruh navštívit :D A pán má teda můj obdiv :) v 95 letech na zámku, to je teda něco :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  2. Pan hrabě je super i jako člověk :-) Hrad je parádní, vedou k němu ještě jiné moc pěkné cesty lesem.

    OdpovědětVymazat
  3. Waau, krása! :) Na tomto mieste som ešte nebola, ale veľmi rada by som išla :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný hrad a dobrý tip na výlet. Až někdy budu mít zase cestu na Vysočinu, tak ho určitě nevynechám :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  5. Hrady a zámky jsem vždy měla ráda, trochu se má láska k ním sice snížila, ale klidně bych se na nějáký zase podívala, třeba na tento.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzerá to tam nádherne a pokojne! ଘ(੭ˊᵕˋ)੭*

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky, super nápad na výlet! :)
    xx Mon
    http://lifebymon.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Něco mi říká, že už jsem na tomto hradu byla se školou, ale nějak si nejsem úplně jistá :D Každopádně mě zaujalo, že na hradě bydlí starý pán, co doplňují knihovnu, to mi přijde fakt boží :D :) Moc hezké fotky!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  9. Byla jsem tam jednou když jsem byla malá, ale od té doby nic. Akorát jsem ho pak viděla zvenku, když jsme sjížděli Sázavu. Jako tip na výlet je to super, příroda okolo je taky krásná. Pěkný článek :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  10. Hrady a zámky mám strašně ráda, tady jsem ještě nebyla, takže díky za tip:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  11. Nikdy som tam nebola, ale vyzerá to tam krásne. :) Pekný článok!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  12. This is amazing. So nice post and great photo...kisses

    Follow for follow? <3

    http://www.ioannesstyle.com/

    OdpovědětVymazat
  13. Něco mi říká, že jsem tam byla, ale na druhou stranu když koukám na fotky, tak si říkám, jestli to nebylo něco jiného nebo jsem nebyla jen někde poblíž :D Každopádně fotečky krásné! :)

    lifebynikys.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive