Co bych si přála od budoucnosti?

13 července


Určitě to chytně každého z nás, chvilku se zastavíme a přemýšlíme. Přemýšlíme nad tím, co bude. Nikdy nevíme co se stane zítra, natož třeba za rok, ale i tak podle mě nikdy není špatné přemýšlet na budoucností. Já jsem se dnes zameřila na to, co bych od budoucnosti chtěla, tak uvidíme co z toho se mi podaří spnit, nebo co s z toho mi přinese sama budoucnost.

1. Dokončit vysokou školu.
Tohle je sen asi každého studenta. Na základce jsem snila o tom, být v lékarně. Prostě se mi to povolání zalíbilo a v té době to byl pro mě nedosažitelný cíl. No a teď když studuji farmacii, tak bych si hrozně přála tuhle školu dokončit. Je to neskutečně těžká škola a to jsem teprve na začátku, ale doufám, že jednou se mi tento sen splní. Už za ním jdu pár let, tak je třeba ještě pár vydržet.

2. Být spokojená sama se sebou.
Tohle je pro každého trochu oříšek. Já jsem třeba spokojená se svou povahou, ale ten vnějšek trochu pokulhává, takže se chci na sobě snažit zapracovat. Vždycky mě omezovaly povinnosti, ano škola je opravdu žrout času, ale doufám, že teď přes léto budu mít čas věnovat se sama sobě.

3. Cestovat.
Další můj zajímavý cíl. Není to úplně lehké, když jste student a nemáte trvalý příjem peněz. Ale cestovat nemusím jen po zahraničí, ale i u nás v Česku je spoustu krásných míst. Prostě bych chtěla občas třeba s rodinou nebo kamarádkou nasednou na vlak a dojet na nějaký pěkný zámek nebo hrad, či třeba navštívit krásnou přírodu. Jednou bych se chtěla hrozně podívat do Austrálie, je nádherná, ale to si budu muset nejdřív našetřit pekný balík :D

4. Být šťastná.
Poslední dobou mi tohle přijde jako nikdy nedosažitelný cíl. Nechci se tady nějak litovat nebo popisovat co se kolem mě děje, ale rok 2017 je pro mě hrozně těžký. Občas začnu přemýšlet a už ze mě jdou slzy. Potom jsem jak chodící mrtvola, která neustále myslí na školu a pomalu z ničeho se netěším. Vím, že bolest nikdy nelze zahojit, ale časem je snesitelnější. Proto bych chtěla v budoucnu být šťastnější, věřím, že  jednou budu, protože mám kolem sebe lidi, kteří mě naplňují.

Tohle jsou moje asi nejvíce chtěné cíle, jasně že bych mohla ještě psát, ale tak nějak jde vše ruku v ruce se vším. Třeba časem přidám zase podobný článek nebo třeba update o tom, jak se mi daří tyto cíle plnit. A jaké jsou vaše cíle a co byste si přáli od budoucnosti?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

26 komentářů

  1. Krása, mluvíš mi z duše :) Dokončit vysokou bych chtěla, ačkoliv začnu teprve teď v září :D bojím se ale matematiky.. no, uvidíme :D S každou položkou souhlasím a moc ti přeju, ať to vše vyjde! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to ti moc držím palce :) No to jo, matematika je strašák, ale my měli naštěstí lehkou .. ale určitě to zvládneš :) Děkuji moc ♥

      Vymazat
  2. Mám doslova úplně stejná přání! :) Hodně štěstí při studiu školy (když si budeš věřit, zvládneš to, i když věřím, že je to hrozně těžké) a doufám, že se ti všechna přání do budoucna splní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, i tobě přeji splnění všech přání :)

      Vymazat
  3. KDyž jsem si rozklikla tenhle článek, vůbec by mě nenapadlo, že mi až tak moc bude mluvit z duše, pod každým jedním bodem bych se mohla podepsat, jsou to přesně i moje přání ohledně budoucnost. Dokončit vysokou školu jsem si změnila na: Udělat bakaláře. Chybí mi (snad) už poseldní rok a pak se uvidí, co dál, pořád jsem z toho taková rozpačitá, ale udělat na stávající škole alespoň toho bakaláře je pro mě momentálně prioritou do příštího roku :) Farmacie je hodně těžká, moje kamarádka ji studuje a vždycky, když slyším, kolik toho musíte zvládnout, nevěřím, ale zvládnout se to dá, budu držet palce :) Přijde mi, že být spokojená sama se sebou a být šťastná jde tak nějak ruku v ruce, ani v jednom nejsem moc dobrá, ale snažím se a doufám, že se v tom budu jen zlepšovat, je to zdlouhavá cesta. Cestovat je takový můj celoživotní sen, je tolik míst, který bych chtěla vidět.. tohle léto mám před sebou pár cestovatelských plánů, ale pořád tomu nemůžu uvěřit, že bych ty místa opravdu viděla na vlastní oči, tak to zatím nechci moc šířit, abych to ještě nezakřikla, sice už mám všechno zaplacený, ale asi dokud tam nebudu, tak tomu nebudu věřit :D Každopádně i v Čechách jsou moc krásný místa, tak ať jich tohle léto objevíš co nejvíc :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti držím palce se studiem, určitě to zvládneš! :)
      Děkuji za krásný komentář ♥

      Vymazat
  4. lékárníky vždycky obdivuju, znají snad každý lék a všechno o něm :D. budu držet palce se školou, určitě to zvládneš :). a co se týče štěstí, hlavu vzhůru! vím, že to není snadné, sama s tím bojuju dodnes, ale řekni si, že všechno bude zase dobré a zase budeš štastná :). je to jen otázka času, a i když ted se ti to zdá nepředstavitelné, jednoho dne to tak bude :). hlavní, že máš kolem sebe lidi, které miluješ a oni tebe.

    OdpovědětVymazat
  5. Já byla na střední chemický, ale vůbec mě to nebavilo, nezajímalo a navíc to bylo těžký. Teď jsem na obchodce a jsem naprosto spokojená. Můj cíl je maturita, cestování a taky to štěstí. Už si fakt ani nepamatuju, kdy jsem naposledy měla delší dobu dobrou náladu a fakt byla šťastná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, hlavní je že jsi spokojená :) Doufám, že jednou budeme šťastné :)

      Vymazat
  6. Moc krásný článek :) Já mam občas dny někdy i týdny, kdy proste jen jen přemýšlím o budoucnosti a co bych od života chtěla. Někdy je to proste fajn, urovnat si v hlavě všechny ty myšlenky, ale někdy je toho zase moc :/
    Doufám, ze se ti vše vyplní a budeš šťastná :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  7. Krasne a jasne prani :) musim rict, ze patri i mezi ty moje, jinak preji, at se ti vse splni.:)

    OdpovědětVymazat
  8. myslím, že takýto list je list každého mladého človeka a nastaviť si ciele, je dobrým začiatkom k pozitívnemu úspechu a šťastnému koncu! prajem veľa šťastia a verím, že sa k nemu úspešne dopracuješ! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  9. Se vším držím palce!
    Já je mám podobné. Chtěla bych odmaturovat a dostat se na vysokou, na kterou chci, což teď ještě nevím, ale zatím mám čas na to přijít.
    Být šťastná je asi to nejdůležitější, takže hoď všechny negativní myšlenky za hlavu a užívej si život.

    Andey
    lifeis-beautiful.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky moc držím palce! Určitě to zvládneš :)
      To jo, máš pravdu :)

      Vymazat
  10. Pekný článok. Držím ti palce pri plnení cieľov :) podobné mám aj ja, hlavne cieľ - byť šťastná. To je asi najdôležitejšie :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dvojka je oříšek pro všechny ženy. Ale jednou to přijde.
    Myslím, že každá znáš má tak nějak stejný goals .

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný článek :) přeji Ti, ať se Ti vše splní :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc krásný článek:) přeji ti, aby se to všechno splnilo:)

    O tomhle programu jsem do teď nic neslyšela, ale je to super věc:):)
    Jinak tu písničku taky miluju:)

    https://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. To je prostě boží <3 školu dostuduješ jak nic, být spokojená sama se sebou je hlavně o tobě ale sama víš, že ti k tomu můžou pomoct lidi kolem a jak sama říkáš jsou super :) a já tu pro tebe budu vždycky a budu ráda když se budu moct podílet na tvým štěstí :3 a co se týče cestování, tak doufám, že budu moct být součástí i tohodle snu, nejen v tý budoucnosti, až budem "nesnesitelně prachatý" ale i teď když jsme jen chudý studentíci :D
    Love you! <3 E.A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥♥ já tě miluju :D ♥ přesně tak, patříš mezi ty lidi ♥ to zvládneme a pak se budeme mít jako ve vatě! :D

      Vymazat
  15. Ono to jde všechno ruku v ruce :) Jakmile je člověk šťatsný, neřeší sám sebe. Mně to trvalo dlouho se k tomu dostat a hodně, ale doooopravdy hodně k tomu pomáhá cestování a dostat se pryč z naší kultury český :)
    Ejnets v Lisabonu
    Zajímá tě cestování? Přidej se do naší skupiny pro Czech Travel Bloggers TADY :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive