Lékárna, místo snů?

06 srpna

Asi málokdo ví, že studuji farmacii. Sice jsem teprve v prváku a už mě ta škola dost vytěžuje, ale má to jednu pozitivní stránku. Představa, že budu jednou v lékárně. Už od základky o tom sním a teď jsem odhodlaná si tento sen splnit, i když vím kolik úsilí to bude stát. Ale teď se nechci zabývat tím, jam moc je farmacie těžká, chci vám napsat o tom, jak jsem byla v lékárně na praxi a jak moc jsem si to užila.

Byla jsem na týdenní praxi u nás v lékarně. Je hodně malá, ale o to větší sranda tam byla. Taky jsem byla překvapená jak velký dům to je. Má rozsáhlý sklad, umývárnu, pak tam najdete i přípravnu a kancelář.

Každé ráno kolem osmé jsem tam přišla a přivítali mě s úsměvem. Hodně času jsem strávila s paní, která tam tak různě vypomáhá, shodou okolností ona dříve pracovala s mojí mamkou v mlékárně, takže mě znala. Byla s ní fakt sranda, je ukecaná a tak asi víte, jak každá práce probíhala. Každý den se tam střídají magistry, takže tam byly se mnou dvě, ale obě byly moc fajn, příjemné a tak jsem tam ráda chodila.

Moje každodenní práce byla vyřizovat objednávky. Ono vždycky jeden se odpoledne objedná zboží a druhý den ráno ho přivezou. Já vždy rozdělovala léky do dvou krabic. Ty, co jsou na lékařský předpis, neboli na recept a pak ty, co jsou volně prodejné. Ty volně prodejné jsem označila cenovkou a vše hezky odškrtla, že to přišlo v pořádku, se správným datem expirace a číslem šarže.

No, pak byl čas vše uklidit. Čeho bylo víc, nechalo se ve skladu. Léky na recept si paní magistra uklidila sama. Ostatní léčivé přípravky, lékařské pomůcky, doplňky stravy, mastičky, pasty na zuby, čaje ... jsme uklízeli my s pomocnicí. Za týden jsem už třeba věděla kam co patří, ale i tak jsem občas byla zmatená. Taky jsem si vždy myslela, jaká to je magie, když dáte lékárnici recept a ona hned ví kam pro něj. No, vlastně to mají v šuplících podle abecedy a pak mají třeba zvláštní šuplík na intimní zboží, čípky či přípravky na vši.

Tak za hodinu, podle toho kolik bylo zboží, bylo hotovo. Pak jsme svačili, kafíčkovali a kecali. Vyprávěli jsme si, no prostě sranda. Když se tak trochu znáte, je to fajn.

Taky jsem poslední dva dny kontrolovala data expirace, aby se nestalo, že prodá prošlý lék, to by byl průšvih. Ale naštěstí jsem našla jen pár léků a vetšina končila tento rok, ty se taky dávají na stranu, aby se třeba prodali nebo nějak využili, než projdou.  Kontrovala jsem vše na skladě, ale i v oficíně.

V pátek jsem dokonce připravovala mastičku. To bylo fajn. Nejdřív se naváží přášky, potom se přidá trochu tekuté suroviny a po rozmělnění se vše doplní mastí. Ta se hezky míchá a nakonec dá do označené nádobky a pacient si ji může vyzvednout.

Zkrátka mě to v lékárně bavilo, kord když máte super kolektiv. Uznala jsem, že je to práce, kterou chci v budoucnu dělat a že jsem si vybrala dobrý obor. Vím, že má své mouchy, slyšela jsem hodně pro a proti, ale i tak, je to můj sen. Tak mi prosím držte palce, ať to dostuduji, protože bych fakt moc chtěla.

Na závěr Vám přidávám text, který mi napsala magistra do hodnocení (papír pro školu, že jsem praxi absolvovala): „Studentka byla velice milá a v kolektivu oblíbená. Všechny úkoly pečlivě a rychle vyplňovala. K veškeré práci měla pozitivní přístup." Ani nevíte jak moc mě to potěšilo :)

Mějte se krásně a zase příště,
Vaše Peťula ♥

zdroj obrázku: http://zdravi.euro.cz/denni-zpravy/z-domova/s-nedostupnosti-leku-se-setkalo-70-cechu-za-dostupne-leky-by-si-radeji-priplatili-484942

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Tak to byla tedy hodně zábavná praxe, rozhodně lepší jak ta moje :D A fakt tě obdivuji, že studuješ farmacii, musí to být těžké.

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to na zaujímavú prax. :) A držím palce nech ti všetko v tejto oblasti výjde. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Páči sa mi, že si do toho tak zapálená :) Farmácia je zaujímavý odbor. Ja som niekedy snívala o tom, že budem doktorkou, no pohľad na krv a orgány sa mi hnusí :D takže som na zdravotnú nešla :)

    Wear the Confidence

    OdpovědětVymazat
  4. to je super, že vieš, čo raz chceš robiť a že ťa to aj baví :)

    OdpovědětVymazat
  5. je super, že prax prebehla takto dobre a hlavne, že ťa štúdium baví :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  6. Aj ja som kedysi chcela študovať farmaceutiku ale teraz neviem. Prajem ti veľa štastia v štúdiu a v živote. 😊
    https://laureysworldkitchen.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive