Moje zimní nezbytnosti

09 prosince

Zima je tady! Už jsem to poznala na vlastní kůži. Jasně, na horách už sněží, ale u nás pořád nic. Ovšem když jsem v pondělí cestovala do školy, tak mě zastihla taková sněhová smršť, kterou jsem fakt už delší dobu neviděla. A když jsem čekala na autobus, tak jsem měla co dělat, abych abych se udržela na nohou jaká mi byla šílená zima. A to jsem byla hodně teple oblečená! Nicméně každý máme určitě takové zimní nezbytnosti, bez kterých se neobejdeme, tak jsem se rozhodla Vám napsat takové ty svoje vychytávky, díky kterým mám zimu alespoň o trochu raději. Jdeme na to!

Balzám na rty
Balzám je něco bez čeho se neobejdu přes celý rok a natož v zimě. Zima je na rty pěkně krutá, dost je vysušuje, takže mám balzám neustále po ruce. Na stole, v kabelce, v penálu ... no všude. V poslední době jsem si oblíbila balzámy od Avon, ale jinak miluji ty od Balea

Krém na ruce
Další část těla, kterou je potřeba v zimě neustále hydratovat! Hlavně pokud si nevezmete ven rukavice. Ruce mývám často suché, v zimě to není výjimkou. Mám ráda krémy od Dermacolu nebo Balea.

Krém na pleť
Pleťové krémy jsou důležité hlavně když mrzne. Ráno je vždy dobré se natřít nějakým pleťovým krémem, protože může velmi často dojít k omrzlinám a to není to příjemné. Obličej je velmi citlivý a je třeba si na něj dávat pozor. Já třeba ráda používám Niveu v zimních časech, ale jinak sahám po Yves Rocher hydratačním gelu.

Korektor
V tomto období nemám zrovna nejlepší pleť, takže korektor je pro mě nezbytnost. Nechci to svádět vše na zimu, samozřejmě je spousta dalších faktorů, ale určitě má na tom svůj podíl.

Rukavice
Největší noční můrou je, když si ráno zapomenete rukavice! Jo kapsy u bundy jsou sice OK, ale teploučké a chundelaté rukavice - nad ty není. Rukavice v této době nevyndávám z kabelky, protože když je zapomenu tak jsem fakt naštvaná. Nemám ráda zmrzlé ruce a ani rukou samotným mráz neprospívá.

Huňaté ponožky
Přijde mi, že i když mám teplé kozačky a tlusté ponožky, nikdy není nad ty teplé huňaté. Já je hrozně ráda oblíkám jak přijdu z venku, protože okamžitě vženou do promrzlých nohou trochu života. Je důležité si udržovat teplo od nohou, jinak můžete velmi snadno onemocnět.

Svíčky
Moje asi nejvíce potřebovaná věc v tomto období. Na trzích už jsem si nakoupila pěknou zásobu voňavých svíček a teď je pořád pálím. Líbí se mi ta atmosféra se svíčkami a navíc krásně provoní pokoj. Mojí nejoblíbenější vůní je vanilka, ale teď třeba nedám dopustit na jablko a skořici.

Teplý čaj/káva
Nejlepší doplňek do chladu! Když přijdu promrzlá zvenku, okamžitě stavím vodu na čaj nebo kávu. Minulý rok jsem chodila na přednášky i s termoskou, kde jsem měla teplý čaj. Na zahřátí organismu je prostě skvělý a káva vás zase nakopne na celodenní fungování. V tomto období mám nejraději Vánoční čaj a u kávy vede Latté.

Mandarinky
Mé nejoblíbenější ovoce se konečně v zimě dostává na pulty obchodních domů! Miluju mandarinky a jejich vůně mi dokonale připomíná zimu. Navíc jsou plné vitamínů a to se na zimu hodí, protože nachlazení je v tomto období běžné.

Vitamin C
Když už je řeč o vitamínech, musím zmínit, že v zimě (ale i přes rok) si kupuji tablety, které obsahují Vitamin C, případně nějaké multivitaminové. Vitaminy jsou důležitou součástí našeho života a tělo si je vyrobit nedokáže, takže je musíme přijímat v potravě nebo tabletách. U vitaminu C se navíc nemusíte bát, že se jím předávkujete. Je to vitamin rozpustný ve vodě, tudíž jeho nadbytek se vyplaví z těla ven močí. Takže na zimní období vitamin C doporučuji koupit, nic tim nezkazíte, ba naopak třeba nebudete nemocní.

A jaké jsou Vaše zimní nezbytnosti?

Mějte se krásně a užívejte zimy,
Vaše Peťula ♥

You Might Also Like

34 komentářů

  1. Hezký příspěvek. Já zimu moc ráda nemám. Většinu nezbytností mám stejnou jako ty. Ještě bych dodala teplou deku a šálu. Bez šály už ven nevyjdu. Měj se hezky. :)

    Můj malý sen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, taky zimu moc nemusím. Ano šála a deka je taky základ! :)

      Vymazat
  2. Ve všem s tebou souhlasím :) Vitamin C si také kupuji. Nejčastěji asi Celaskon :) A mandarinky miluju! :)
    Začala jsme té sledovat, mas moc hezky blog :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! Děkuji za sledování a pochvalu, já tě sleduji už delší dobu :)

      Vymazat
  3. Mám úplně stejný seznam!:D Top 3 jsou rozhodně huňaté ponožky, mandarinky a svíčky...moc pěkný článek:D
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super :D Tak to věřím, tak je snad i u mě :D Děkuji :)

      Vymazat
  4. Tak s tvými nezbytnostmi naprosto souhlasím. Balzám na rty, krém na ruce a rukavice jsou ale nejnutnější :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  5. mám to úplně stejně! :) ještě bych přidala horkou čokoládu a trdelník, to naprosto zbožňuju ♥♥

    OdpovědětVymazat
  6. Mě nesmí z oblečení rozhodně chybět pořádná čepice a šála a z kosmetiky jak jsi psala krém na obličej a balzám na rty. Mandarinky miluju, hlavně jejich vůni, ale musí být sladko kyselé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, mám taky ráda šály :) Ano, u mě to je s mandarinkami taky tak! :)

      Vymazat
  7. Moc hezký článek, moje nezbytnosti vypadají podobně!

    Měj se krásně!

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Všechny nezbytnosti, které jsi napsala, tak používám taky. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to máme stejně, krémy na všechno, to je moje hlavní zimní výbava:)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
  10. No balzám na rty už rozhodně ne, protože jsem (tělo) byla na něm závislá. Ale bez rukavic je to opravdu peklo, to se nedá :D Dokonce jsem objevila i svíčku s vůní skořice a to byla panečku paráda ♥ Na huňáte ponožky také nedám dopustit :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Krém na ruky a balzam na pery mi nesmú chybať! :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  12. Krásny článok ! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  13. Skvelý článok, mám to takmer podobne. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive