Tvořím adventní věnec a zdobím perníkovou chaloupku

03 prosince

Dnes jsem si pro vás připravila takový oddychový článek s několika fotkami. Vánoce se pomalu, ale jistě blíží a je třeba se pomalu nalaďovat na takovou tu vánoční a klidnou atmosféru. Ne každý totiž Vánoce prožívá s klidem, ale o tom až někdy jindy.

Jelikož je advent přímo před námi, tak jako každý rok jsem rozhodla tvořit adventní věnec. Baví mě to. V totmo článku vám nechci předat návod, jak tvořit věnec, protože každému se líbí něco jiného. Nicméně jsem vám chtěla ukázat, jak věnec dělám já a můžete se třeba inspirovat.

Věnec nejčastěji dělám z větviček smrku, túje a dalších ozdobných keříků co najdu na zahradě. Pomocí provázku nebo drátku je pevně přidělávám po celém polystyrenovém věnci. Pak přijde čas na zdobení. Někdy se rozhodnu dát svíčky klasicky do čtverce, jindy vedle sebe. Jak se mi to zrovna líbí. A zdobím různými věcmi - šišky, ozdobičky, dárečky, mašličky. Většinou používám každý rok stejné věci, který vždy po Vánocích schovám, ale každý rok vzniká věnec naprosto jiný. No a takhle nějak jsem ho tvořila a výsledek vydíte níže. Taky si doma tvoříte adventní věnce?

No a aby nám ta Vánoční atmosféra započala pořádně, tak jsem musela napéct a nazdobit i perníčky. To je něco, v čem se taky dost vyžívám. Proto jsem je ještě nestihla všechny nazdobit, jelikož jsem tvořila veledílo. Letos jsem se pokusila o perníkovou chaloupku, která nám zdobí doma stůl. Moje první perníková chaloupka je velkém stylu a na jejím zdobení jsem si fakt dala záležet. No taky mi to trvalo minimálně tři hodiny.  Na zdobení nepoužívám sníh, ale polevu na zdobení už hotovou. Je od Dr. Oetker v tubičkách, takže se s ní dobře manipuluje a hezky se s ní zdobí. A chaloupka je na světě!

A jak si vy užíváte advent? Zdobíte perníčky? Tvoříte věnce?

Mějte se krásně,
Vaše Peťula ♥

Do Vánoc má pro vás naplánováno spoustu inspiratovních článků (teda aspoň doufám :D) Teď byla chvilku pauza, protože jsem z časových důvodů to nějak nezvládla, ale teď už budou články vycházet zase pravidelně.

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Tvořím věnce, chaloupku i perníčky :) Máš obojí moc náádherné! Jsi šikovná a zručná :)
    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta je opravdu hrozně krásná! Máš na to talent :) Já dřív taky zdobila perníčky a vždycky mi to zabralo tak 4 hodiny :D Prostě jsem musela mít každý originál. Ke konci je to pak vždy náročné, když se pořád podklady opakují :D :D My polevu vždy děláme doma domácí :) Ale je pravda, že je to s ní někdy náročné :D Věnec je taky moc krásný :) Je super, že si schováváš věci z minulých let a znovu je používáš :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá úžasně! :) Moc se ti to povedlo :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  4. Věnec je nádherný, moc se ti povedl! My letos sladily do fialové a tyrkysové barvy :))

    OdpovědětVymazat
  5. krásny veniec ja na takéto veci až tak zručná nie som :) perníky asi tento rok piecť nebudeme kedže sme ich len asi pred mesiacom vyhadzovali (boli stále ako nedávno upečené) čo to nikto ešte od Vianoc nechcel :/
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  6. Ten věnec je nádherný! :) Líbí se mi, že jsi použila různé druhy větviček, hezky to věnec oživilo. Jinak ta chaloupka?! Skvělá! Škoda sníst :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  7. Krása, krása! Jak já miluju Vánoce! Věnec máme letos také červenozlatý a také tam máme i větvičky z tujek. :-)

    Perníčky moc zdobit neumím...:-D

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
  8. To je ale nádherné. Já letos netvořím, což mě docela mrzí, ale není na to čas ani chuť.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  9. Oba výtvory jsou nádherné! :) Já letos poprvé za léta nedělala ani adventní věnec, protože jsme ho dostali, takže jsem si dala pauzu, ale třeba chaloupku jsem takhle nezdobila nikdy, ale věřím, že to musí být piplačka :D

    OdpovědětVymazat
  10. Krásný věnec i chaloupka. Tu bych chtěla umět. ❤️

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  11. Ta chaloupka je naprosto nádherná! Taky bych ji chtěla zkusit upéct, ale mamka mě od toho každý rok odrazuje :D A věneček je taky krásný,jsi šikovná.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive