Výlet do Prahy za kamarádkou

05 ledna

Doufám, že jste si všichni užili vánoční oslavy a započali jste nový rok co nejlépe. Já pro vás mám nachystaný článek o tom, jak jsem 21. prosince vyrazila za kamarádkou do Prahy. Takže si připravte čaj a cukroví (pokud ještě máte) a pusťte se do čtení a prohlížení fotek.

Do Prahy moc nejezdím, ikdyž to mám z vedlejšího města vlakem jen hodinu cesty. Ale zkrátka třeba dvakrát do roka se tam podívám. Nemám moc ráda ty davy, spěchající lidi, ale vím že to k Praze patří. Jelikož moje kamarádka zde studuje a už jsme se dlouho neviděly, tak jsme se dohodly, že bych mohla jednou taky přijet já za ní. A tak jsem vyrazila.

Naše první zastávka směřovala na oběd, protože jsem přijela v poledne. Vyšly jsme ochutnat pověstné nudle do podniku Wokin. Tam si namícháte v podstatě nudle podle sebe. Já zvolila rýžové nudle, kuřecí maso, omáčku Teriyaki a navrch smaženou cibulku. Nudle mi teda moc chutnaly, za tu cenu to zasytí tak akorát, určitě tam někdy vyražte. Jediné mínus je za místo, chodí tam hodně lidí a nebylo si kde sednout. Je to tam malinkaté, tak jsme si musely sníst nudle na lavičce na Václaváku. No, i to je řešení. 

Pak jsme vyrazily na Vyšehrad. Cestou mi kamarádka ukazovala místa v Praze. Šly jsme kolem Tančícího domu, náplavky a udělaly si hezkou procházku až na vrch. Je odtud tedy krásný výhled na Prahu, byla jsem tu poprvé a třeba na jaře, to tu musí být moc hezké.

Pak jsme se metrem svezly opět na Václavák a zašly jsme do kavárny Oliver's Coffee Cup. Byl odtud hezký výhled, je to pěkné prostředí a personál byl také moc milý. Dala jsem si oblíbené cappuccino a oreo dort. Hezky jsme si poseděly, přidaly fotky na instagram, no znáte to.

Chtěly jsme stihnout i vánoční Prahu, jenomže se tak rozpršelo, že se nám už pak nechtělo. Škoda, že vždy na Vánoce musí být teplo a místo sněhu déšť. Tak jsme vyrazily ke kamarádce na byt pro věci a jely spolu domů vlakem. 

Teď se mrkněte na fotky. Jsou převážně s Vyšehradu. Jo, celkem dost jsem je upravila, většina z nich byla mdlá a já mám ráda barvičky.

Výlet do Prahy byl moc fajn a až bude hezky, tak se tam zas s kamarádkou sejdeme.

Byly jste se podívat na vánoční Prahu?

Mějte se krásně, 
vaše Peťula ♥

You Might Also Like

19 komentářů

  1. V Praze je moc hezky. Mám to tam ráda, ale taky nechápu ty spěchající lidi. Jinak fotky krásné a na nudle si někdy zajdu. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. V Praze jsem už byla tolikrát, ale vždy se ráda vracím. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Do Prahy jezdím moc ráda. Mám tam rodinu i přátele, tak pokaždé když přijedu je to pro mě takové osvěžení. Věřím, že nudle museli být opravdu skvělé, já miluju omáčku teriyaky. Fotky jsou krásné i celkově článek :)

    Krásný zbytek dne. www.lifeordreamidiots.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Na Vyšehradě je to úžasné! :)
    Já jsem v Praze skoro pořád, takže i tu vánoční jsem si prošla :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Prahu miluje, kazdy rok tam chodim s kamaratmi na vianoce uz je to taky nas ritual..vobec sa neda porovnat s hlavnym mestom SR..je taka historicka, cozy a ta atmosfera tam...ach milujem ju..ak budes mat cas a bavi ta lifestyle a vlogy tak pozri moj youtube :)
    https://www.youtube.com/channel/UCv0NknfmLoMjq7dt1-VTyTA

    OdpovědětVymazat
  6. Vánoční Prahu už jsem viděla několikrát, škoda že skoro pořád prší :/ Kavárnu Oliver's Coffee Cup znám a je úplně skvělá!

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  7. Och keby som mala Prahu hodinku cesty to by bol sen! :D

    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  8. Bydlím kousek od Prahy a trávím tam většinu svého času. Je to moc krásné město :)

    OdpovědětVymazat
  9. Je super, že sis udělala takovýhle výlet do Prahy za kamarádkou, jen škoda, že se pak rozpršelo :( Takhle zpětně mi trošku mrzí, že za celý tři roky, co jsem v Praze studovala, jsem na Vyšehradě nebyla ani jednou, jsem ostuda :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, letos, teda vlastě loni jsem navštívila poprvé vánoční Prahu, kterou jsem navštívila při příležitosti dojetí za Aničkou :) Moc se mi líbila, ale taky to bylo všude přeplněné lidma :D Hlavně, že jste si to s kamarádkou pořádně užily :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezké fotky :-) já doufám, že se brzy také dostanu do Prahy.

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  12. Vánoční Prahu jsem stihla těsně před Vánoci a byl to krásný zážitek! :))
    Hodně štěstí v novém roce ti přeji!

    OdpovědětVymazat
  13. Vánoční Prahu jsem viděla jen z části, ale i to se počítá. Jinak fotky pěkný a koukám, že sis to dost užila. Na Vyšehrad rozhodně vyraz i na jaře nebo v létě,je to tam opravdu moc pěkný :) Já jsem v Praze studovala, ale jezdili jsme tam docela často s přítelem. Teď mám Prahu přes kopeček, takže tam jezdím denně, ale taky mi občas vadí ty šílené davy lidí :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  14. Já vánoční Prahu už viděla několikrát ale tenhle rok jsem sebou vzala poprvé svého německého přítele a byl absolutně paf :) Musím říct, že jsem na naše hlavní město moc hrdá.

    Life by Angellyca

    OdpovědětVymazat
  15. Výhled z Vyšehradu naprosto miluji. Taky je v Praze na mě moc lidi, ale jednou za čas se rada vratim. :)

    www.u-baru.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. V Praze se vůbec nevyznám.. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Miluju Prahu, taky tam pravidelně jezdím za kamarády.

    OdpovědětVymazat
  18. Na vánoční Prahu jsem se letos podívat nebyla, ale s tím Vyšehradem máš naprostou pravdu :) Je to jedno z mých nejoblíbenějších míst v celé Praze a to si troufám tvrdit, že znám Prahu dobře :) Jenom v tom známém Wokinu jsem ještě nebyla :D

    OdpovědětVymazat
  19. Do centra Prahy jezdím často pracovně, miluju jí, ale na život mi nikdy nelákala. Stejně jako vánoční trhy, tam se bojím kvůli teroristickému útoku (nějaká moje fobie či co). Příště si zajděte na dorta do světozoru:-).

    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:

    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive