Náš pes zahradníkem

12 května

Začalo to pohádkově. „Ta je moc hodná, klidná po mamince." Řekla nám paní, když jsme si před šesti lety vybírali štěně. Chtěli jsme fenku, hodnou, klidnou, přesně podle popisu. No, tak nějak máme doma pravý opak. Z hravého štěněte se vyklubal zloděj bot a žrout všeho možného. Tento článek bude asi dost vtipný, sama se přestávám našemu psovi občas divit.

Začneme s tím kradením. Tak klasicky, asi každé štěně si rádo hraje s botami. I náš pes rád ukradl nějakou tu botu, třeba mamky kozačky, které jsme našli v boudě s ohlodanými pásky. Ale boty už ji omrzely. Má "pifku" na gumové rukavice. Nevím co ji na nich tak fascinuje a nechápu, že je dokáže kdekoliv najít. Vezmu ji do stodoly a už má rukavici v hubě. Takže pak normálně najdeme rukavice bez prstů. 

Řekla bych, že Bonnie byla v minulém životě zloděj. Lampičky se zahrádky si taky ráda vezme, noviny ukradne. Nejhorší je, že ona to prostě nedá z huby. Maximálně tak za dobrotu, ale to se musíte hodně snažit. Vždycky ty věci zničí, půlku sežere a vy pak kusy nacházíte na zahradě v jejích hromádkách. Hrozně jí baví chodit do sklepa a tam krást brambory. Když něco ukradne tak má z toho hroznou radost a úplně si to užívá.


Všichni psi jsou jedlíci. No, ten náš extrémní. A to má light granule, ale stejně se vždy chová jak když ji nekrmíme. Když se takhle náhodou dostala na zahrádku, tak to dopadlo takhle: V létě nám tam rostly krásné papriky. A samozřejmě Bonnie si je hezky utrhne a sní. Dokonce vytrhla babičce ze země i řepu a pak jí snědla i s lupením. Nedělá jí problém sežrat ani cuketu nebo patizon.

Taky miluje hraní. Jen co k ní vlezu za plot, tak skáče radostí a už má v hubě míček a nese mi ho. Jo, běhání pro míčky ji moc baví. Taky má na zahradě velký basketbalový míč, ale s ním my hrajeme fotbal. Problém je ten, že Bonnie hrozně sóluje a míč brání " zuby nehty".


Mysleli jsme si, že až dospěje, tak už bude trochu míň hravá, rozumnějsí, ale opak je pravdou. Aspoň je sranda, sama se někdy nestačím divit co ten pes dokáže. Asi tak nějak za její povahu může naše výchova, protože jsme s ní dělali blbosti už od malička :D Občas ji chytne "rapl" a běhá jako splašená po zahradě, i když nevíme proč.

Ale i přes to všechno, co ten pes dělá nebo udělal, ji prostě miluju. Hrozně ráda se s mazlím, chodím na procházky, drbat bych ji mohla hodiny. Problém je ten, že ona na to drbání moc není a radši hraje fotbal nebo běhá pro míčky :D Ale je to láska. Když vidím její rozzářené oči, jakmile mě zaregistruje. Když fňuká pod oknem a chce abych za ní šla ven. Když mě hypnotizuje, abych jí dala něco dobrého k jídlu. Miláček.


To je vlastně první článek o naší Bonnie. Na instagram jí dávám celkem často, ale tady jsem si uvědomila že o ní ještě nic není. To je chyba, kterou tímto napravuji, jelikož ona je velká součást mého života a tudíž sem patří.

Ještě musím zmínit Lakynku. Tu jsme měli před Bonnie. Krásný velký leonberger. Bohužel jsme ji skoro ve 12 letech museli nechat uspat, jelikož už nemohla chodit a život pro ní byl jen trápení. Jak já jsem ji milovala, to byl tak hodný pes. Nikdy na ni nezapomenu. Stejně jako na babičky psa Betynku. Teď má Lindu a to je taky zlatíčko. Radostí by mě snad sežrala, když mě vidí. Já ty pejsky tak miluju. Přináší nám tolik radosti, že si to ani sami někdy neuvědomujeme.

Tenhle článek pro mě byl zábavný a trochu i dojemný. Doufám, že se vám líbil a třeba čase přidám nějaký další o mojí lásce ke psům a Bonnie.

Máte domácího mazlíčka?

Mějte se krásně a hýčkejte své pejsky,
vaše Peťula ♥

Novinka! Pro blog jsem vytvořila facebookovou stránku! Budu ráda když ji budete sledovat, odkaz je v menu :)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Zvířecí články pokaždé hltám od začátku do konce!
    Na té první fotce má Bonnie hrozně krásně oči, že bych ji skoro ty lumpárny nevěřila :D Jenže pak přišla třetí fotka, kde mi přijde, že ji to vyloženě čučí z očí :D ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Vždyť vypadá, jako úplné zlatíčko. :-D Taky jsem svojeho předešlého psíka musela nechat uspat, ale nikdy na ni nezapomenu. Teď už máme nového, štěňátko kavalíra, takže si asi dokážeš představit, jak to u nás doma vypadá. Je to sice lump, ale naučila jsem ho se krásně mazlit a tulit se. To mi u předešlého pejska taky chybělo.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Jůů, ta je úplně nádherná! ♥ Já sama bych pejska moc chtěla, ale k nám do bytu to bohužel nejde.. Ale mám slíbeno, že až/jestli si postavíme baráček, tak si pejska budu moc pořídit :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj! :)
    Tento článek se mi moc líbil a připomnělo mi to chvíle, kdy jsem měl svého vlastního pejska! :) Bylo to úžasný. Náš pejsek (měli jsme pudlíka...toho nejmenšího) nám sice nekradl boty, avšak všechno ostatní, co někde náhodou našel a už jsme to nestihli schovat. Věděli jsme tedy, že když nikam nechodí, něco jsme zapomněli! :D

    A na co si vzpomínám, je ještě to jeho uspávání. On jak byl malý, tak vždycky vyskočil za mnou a zakousl se mi do ruky, s čímž vlastně i usnul. Moje ruka se tak stala jeho dudlíkem! :-D


    Moc hezký článek, držím Ti palce i nadále a budu Tě sledovat! :)

    Aleš z www.alesotava.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ta naše když byla maličká, tak rozkousala maximálně tak noviny, spíš žužlala věci a od malička byla hodná, klidná až do teď (7let) a snad už klidnějšího psa mít nemůžeme:-D. Jen když jdeme ven, tak běhá jako zběsilá, jinak je šíleně klidná :-).

    Máte krásného pejska! Ty pejsci jsou jedna radost..:-).

    OdpovědětVymazat
  6. Máš moc hezkého pejska. Také jsem pejskařka. Ale můj pes je podstatně menší....:D

    OdpovědětVymazat
  7. Hihi aj my máme doma takého lumpa :) nám vytrhával kaleráby pekne si vyhrýzol to šťavnaté a koreň nechal alebo štiepenie stromčekov je u nás na dennom poriadku :DDD
    leekralovaa

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé to je úžasný pejsek, z toho jak o něm píšeš, lze vidět, že ho miluješ. :)


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezký článek :) Bonnie je krasavice a loupežnice :) Moc příjemně jsem se při čtení nasmála, mám ráda pejsky :) Jen doma žádného nemám, zatím jen králíka a ten je taky ďábel :D

    OdpovědětVymazat
  10. U mamky máme kočičku Bohouška a u taťky fenku Zolu :) Bohoušek je zcela samostatný - chodí se sám venčit. Ale ty jeho příchody ve 3 ráno moc nemusím :D :D Zola je zase velký pomocník v kuchyni, cokoliv Ti upadne, tak se už pro to nemusíš ohýbat :D :D Jinak s tím raplem, asi to tak mají všichni psy. Zolu chytá "kousavá", kdy je lepší ji nechat být :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Máte krásného pejska, ale věřím, že je to pěkné kvítko. Taky plánuji článek o svých kočkách, protože ty taky vypaskudí kde co všechno a někdy nad tím přestává rozum stát :D.

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive