Zřícenina hradu Trosky

28 srpna

V červenci jsme se vypravili opět na takový rodinný výlet. Tentokrát jsme vyrazili do Libereckého kraje, kde se nachází spousta krásných míst. Naším cílem byly Trosky, poté zámek Hrubá skála a hrad Kost, ale o tom až příště.

Trosky jsou dvě věže - Panna a Baba. Názvy mají podle svých obyvatelek - vnučky a babičky, které podle pověsti nechaly vystavět věže svému otci/synovi. Každá svou, protože se neměly v lásce. Vstup na Trosky není nijak drahý, zaparkovat můžete pod Troskami, ale pak se ještě kousek do kopce jde. Je to takové kardio celé, jelikož na věže jdete jen po schodech. Proto nedoporučuji Trosky navštěvovat ve velkém teple nebo v poledne. My jsme tam byly někdy kolem 10 hodin ráno, což bylo ideální. Není tam průvdoce, prostě se sami podíváte, pokocháte, projdete. Co bylo takové spestření, tak nejspíš doprovolníci zahráli takové divadlo, které bylo právě o tom jak vznikly Trosky. To bylo fajn, dozvěděli jste se vtipnýcm způsobem něco hradu a nebyl to monolog průvodce. Trosky jsou symbolem Českého ráje a nachází se zde všude opravdu krásná krajina. Moc ráda bych se někdy vypravila klidně na pár dní do okolí a všechno to pěkně prošla, protože míst je tu opravdu krásných fakt hodně.

Trosky jsou prostě spíš taková vyhlídková výprava, moc tam toho neuvidíte, není co. Jsou tady ale i stánky, draví ptáci, zmrzlina a občerstvení, lukostřelba. Za mě je to určitě hezký výlet. Byla jsem na Troskách jako malá, už jsem si to ale stejně nepamatovala, tak jsem byla ráda, že jsme tam jeli. Tak a teď už můžete mrknout na fotky :)










Byli jste někdy na Troskách?

Mějte se krásně,
vaše Peťula ♥

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Nikdy jsem tam nebyla, ale podle fotek je tam nádherně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Kolem Trosek jsem pouze jela, my jsme byly na tom druhém hradě na druhém kopci a to kdysi se školou. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  3. To se mi moc líbí, sem bych také chtěla. A moc hezké fotky, to musel být výhled. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Trosky jsem vždycky viděla jen ze silnice, ale vypadaly hezky. :) třeba se u nich někdy zastavím, i když jsou docela daleko :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Parádní fotky! Na Troskách jsem uz byla a je to nádhera. I když není úplně co ke koukají, jako třeba na Okoři, tak za to stojí výhled a příroda okolo :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  6. Na Trosky jsme často jezdili, když jsem byla malá. Byl to jeden z mých oblíbených výletů :D Hezké fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ach kolik vzpomínek mi tyhle fotky vyvolaly :) na Troskách jsem tak nějak strávila svoje dětství, jelikož jsem jezdívala jako úplně malá na tábor s rodiči kousek od Trosek a každý rok jsme se tam jezdili s tím táborem podívat :) páni dlouho jsem tam nebyla :D vypadají stále stejně, to mě těší :)

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem na Troskách byla, ale ještě jako malá, takže si toho z nich moc nepamatuju :/ Každopádně pověst o jejich vzniku se mi moc líbí! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  9. Na Troskách jsem nebyla, ale moc krásné fotky:) Připisuji na svůj wishlist!

    MY TRAVEL ELIS-T

    OdpovědětVymazat
  10. Měla bych začít uvažovat aj o cestování po naší republice, protože máme fakt krásná místa :) děkuju za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  11. Na Troskách jsem byla 4 roky zpět, kdy jsme s našima byli na dovolené v Českém ráji. Navštívili jsme stejná místa, jako ty :) Moc mě překvapilo, jak jsou věže od sebe kousek, i když to vypadá jako dálka.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive