Náramky rychle a jednoduše! | DIY

20 října

Dnes jsem si pro vás po dlouhé době připravila článek, ve kterém si společně něco vyrobíme. Jelikož se blíží Vánoce a obdarovávání blízkých, tak jsem zvolila tvorbu jednoduchých náramků, které zvládne opravdu každý. Navíc ručně vyráběná věc je vždycky nejlepší volba, protože je od srdce! A která žena nemá ráda šperky? Tak pojďme na to!

1. Korálkový náramek
Začneme tím nejjednodušším! Opravdu, tenhle náramek zvládnou i děti ve školce!
Budete potřebovat:
• pružný vlasec
• korálky
• bezbarvý lak na nehty
Já myslím, že u tohohle náramku nemusím ani říkat postup. Ustřihnete si kus pružného vlasce a navlékáme na něj korálky do požadované délky. Pružný vlasec má funkci jako gumička, takže nasazování je pak příjemnější a nemusíte tolik řešit velikost.
Až budete mít navléknuto, tak udělejte dva neco tři uzlíky a zatřete je bezbarvým lakem na nehty, aby to dobře drželo. A jednoduchý náramek je na světě!

2. Náramek ze šňůrky
Tento náramek je trošku složitější, ohledně vázání, ale i tak se dá bezpečně zvládnout!
Budeme potřebovat:
• spojovací přívěšek
• voskovanou šňůrku
• zamačkávací rokajl nebo jiný korálek
Tady je postup také poměrně jednoduchý. Nejprve provlékneme přívěšek z obou stran, záleží na vás jakým stylem, můžete tam udělat i uzlíky, jak jsem provlékla já vidíte na fotce. Potom je potřeba podle ruky odměřit velikost, nechce oba konce trochu delší, jelikož tam přijde ještě zavazování. Na koncích poté udělejte uzel a přidělejte tam zamačkávací rokajl pomocí kleští. Případne pokud ho nemáte, tak dejte místo toho před uzlík korálek.
Teď přichází těžší část, což je polohovatelné zavazování. Je těžké to takhle vysvětlit, tak vám dávám odkaz na video, kde je to pěkně vidět krok po kroku a vypadá to dobře - TADY JE VIDEO. No a až bude zavazování v požadované délce, tak udělejte uzlík a i tady raději fixuji bezbarvým lakem. A náramek je světě!

3. Náramek s přívěškem
Tento náramek je podobný předchozímu, jen trošku jinak udělaný.
Budeme potřebovat:
• přívěšek
• korálky
• voskovanou šňůru
• zamačkávací rokajl nebo jiný korálek
Potup je zde podobný jako u předchozího. Akorát tady jsem použila trošku širší voskovanou šňůru a zvolila jsem poměrně vetší korálky. Přívěšek jsem navlékla na kroužek a poté doporučuji si rozmyslet jaké korálky kam dáte a rozložit si je na stůl, jako to vidíte nahoře výše na fotce. Až budete mít rozmyšleno, tak můžeme navlékat jako u prvního náramku, ale stačí navléknout jen pár větších korálků, nejde nám o to, aby byly po celé ruce. Až budete mít navlečeno, tak na obou stranách zafixujte narámek uzlíkem. Konce opět nechte delší ať se tam vejde zavazování a dozdobte rokajlem nebo korálkem.
Tady dělám taky polohovatelné zavazování - VIDEO ZDE. Také raději fixuji lakem na nehty. A náramek je hotový!

TIP! Krásné korálky seženete v galanteriích, kde mají často krásný výběr. Já například ráda chodím do galanterie v Hradci Králové, kde mají snad úplně všechno! Takže veškeré potřeby na korálkování se dají sehnat tam a v jakékoliv vetší galanterii. Na internetu také potom všechno najdete, je několik stránek a mají velký výběr. 

Vyrábíte si taky náramky?

Mějte se krásně,
vaše Peťula ♥

You Might Also Like

17 komentářů

  1. Náramky sú krásne. Tiež som si ich vyrábala a aj teraz by som si ich vyrobila. :D PS.: Ten prívesok so slnečnicou je naozaj nádherný!

    Prajem ti pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Tak do korálků jsem se ještě nikdy nepustila. Mám trochu podezření, že bych na to byla levá. Navíc moc náramky nenosím (mám pocit, že mi překáží na ruce). Ale jako dárek je to pěkný nápad. Nejvíc se mi líbí ten, co je jen ze šňůrky a kovového přívěsku.

    OdpovědětVymazat
  3. Super DIY! Ten první se mi však nezamlouvá, působí na mě obyčejně, ale věřím, že zabral nějaký čas. :) Ten druhý je podle mě nejhezčí, takový jednoduchý.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím, tak tohle sice není kdoví jak neobvyklý nápad na diy, ale o to víc efektivní. V jednoduchosti je krása jak se říká. Už přemýšlím, kdy zajdu do galanterky, abych mohla obdarovat rodinu na Vánoce. Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  5. Náramky jsou pěkné, ale už takové moc nenosím, dříve jsem něco v podobném stylu tké dělala. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásné náramky. Taky si je vyrábím sama a je to super.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. Ty jsou kouzelné. A dohromady vypadají ještě líp. Já dělala dřív z korálků, někde je ještě mám a škoda, že jsou nevyužité. :D Možná se do toho taky vrhnu.

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerajú krásne. :) Keď som bola mladšia, toto korálkovanie ma hrozne moc bavilo.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  9. Skvělý nápad, náramky se ti moc povedly a na ruce vypadají krásně! :))

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ty jsou teda všechny naprosto nádherné! :)) Jsi moc šikovná! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Náramky vypadají nádherně ♥
    Já jsem si dřív hodně často vyráběla korálkové :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jsou krásné! Vypadají jak z nějakého eshopu :) Tento styl náramků se moc líbí. Myšleno každý jiný a spolu vypadají moc krásně. Vytvořila jsi pro nás moc krásné DIY, děkujeme ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  13. Krásné náramky, já je také tvořila, když jsme byla mladší. Vždycky jsem se u toho tak hezky odreagovala :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  14. Hezký návod. :-) Korálky jsem nenavlíkala ani nepamatuji, ale jednu dobu to byla velká obsese. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Náramky sú krásne, podobné som robila pár rokov dozadu, ale musím sa priznať, že som na také veci dosť nešikovná :D :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  16. Všechny 3 jsou opravdu povedené :) Nejvíce se mi líbí ten 2., jelikož podobné nosím a klidně bych si ho hned vzala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné náramky. kdybych byla aspoň trochu z části šikovná jako ty, tak si náramek také vyrobím. Ty by ses s tim mohla živit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za jakýkoliv komentář, všech ohlasů si moc vážím :)

HLEDÁŠ NĚCO?

Blog archive